Velkommen til vår Chihuahua hjemmeside
 
IndeksPortalHjelpSøkMedlemslisteGrupperBli MedlemLogg Inn

Share | 
 

 Innførsel av hund og katt til Norge

Go down 
AvInnlegg
Inger Lise
Admin
avatar

Antall Innlegg : 145
Join date : 04.03.2008
Age : 42
Bosted : Larvik

PosteTema: Innførsel av hund og katt til Norge   Ons Mar 05, 2008 5:44 am

Fra Sverige: Dyr som oppholder seg lovlig i Sverige kan fritt innføres til Norge.

Fra UK og Irland: Pass som inneholder navn på dyrets eier og en beskrivelse av dyret og som dokumenterer gyldig ID-merking1) samt at dyret er behandlet mot echinococcose med et godkjent preparat (for eksempel praziquantel eller epsiprantel) i løpet av de siste 10 dager før innførsel. Behandlingen mot echinococcose skal gjentas senest 7 dager etter innførsel og dokumenteres i passet av veterinær.

Fra alle EU-land unntatt Sverige, UK og Irland: Pass som inneholder navn på dyrets eier og en beskrivelse av dyret og som dokumenterer gyldig ID-merking1) samt at dyret er behandlet mot echinococcose med et godkjent preparat (for eksempel praziquantel eller epsiprantel) i løpet av de siste 10 dager før innførsel. Norske dyr som reiser til utlandet for kortere perioder enn 10 dager, skal behandles i utlandet før innreise til Norge. Behandlingen mot echinococcose skal gjentas senest 7 dager etter innførsel og dokumenteres i passet av veterinær. (Kravet om behandling mot echinococcose gjelder likevel ikke for hund og katt som de siste 12 månedene kun har oppholdt seg i Norge, Sverige og Finland.).
I tillegg skal dyret være vaksinert mot rabies med en inaktivert vaksine i henhold til vaksineprodusentens anbefalinger og vaksinasjonen må være gyldig) Det skal også foreligge svar fra et godkjent laboratorium på en blodprøve som er tatt tidligst 120 dager etter siste rabiesvaksinering og senest den dagen vaksinasjonens gyldighet utløper og som viser at dyret har et antistoffnivå på minst 0,5 IE/ml. For at dokumentasjonen for tilstrekkelig høyt antistoffnivå skal beholde sin gyldighet, må dyreeier sørge for at dyret blir revaksinert mot rabies innenfor den tidsrammen vaksineprodusenten anbefaler; overskrides fristen for revaksinering, må det tas ny blodprøve.

Fra listeførte tredjeland : Veterinærsertifikat undertegnet av offentlig veterinær i avsenderlandet eller, ved tilbakeføring av dyr, pass som inneholder navn på dyrets eier og en beskrivelse av dyret og som dokumenterer gyldig ID-merking1) samt at dyret er behandlet mot echinococcose med et godkjent preparat (for eksempel praziquantel eller epsiprantel) i løpet av de siste 10 dager før innførsel. Behandlingen mot echinococcose skal gjentas senest 7 dager etter innførsel og dokumenteres av veterinær i veterinærsertifikatet.
I tillegg skal dyret være vaksinert mot rabies med en inaktivert vaksine i henhold til vaksineprodusentens anbefalinger og vaksinasjonen må være gyldig). Det skal også foreligge svar fra et godkjent laboratorium på en blodprøve som er tatt tidligst 120 dager etter siste rabiesvaksinering og senest den dagen vaksinasjonens gyldighet utløper og som viser at dyret har et antistoffnivå på minst 0,5 IE/ml. For at dokumentasjonen for tilstrekkelig høyt antistoffnivå skal beholde sin gyldighet, må dyreeier sørge for at dyret blir revaksinert mot rabies innenfor den tidsrammen vaksineprodusenten anbefaler; overskrides fristen for revaksinering, må det tas ny blodprøve

_________________
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil http://chi-lise.norwegianforum.net
Inger Lise
Admin
avatar

Antall Innlegg : 145
Join date : 04.03.2008
Age : 42
Bosted : Larvik

PosteTema: Re: Innførsel av hund og katt til Norge   Ons Mar 05, 2008 5:45 am

Fra ikke listeførte tredjeland: Veterinærsertifikat undertegnet av offentlig veterinær i avsenderlandet som inneholder navn på dyrets eier og en beskrivelse av dyret og som dokumenterer gyldig ID-merking) samt at dyret er behandlet med et godkjent preparat mot echinococcose (for eksempel praziquantel eller epsiprantel) i løpet av de siste 10 dager før innreise. Behandlingen mot echinococcose skal gjentas senest 7 dager etter innførsel og dokumenteres av veterinær i veterinærsertifikatet.
Etter ankomst må dyret stå i godkjent karantene i Norge i minimum 4 måneder. Eieren eller den som har ansvaret for dyret skal ved grensekontroll kunne legge fram en skriftlig bekreftelse fra den som har ansvaret for karantenen om at den er klar til å motta dyret. Dyr som skal i karantene må være eldre enn 6 måneder og de skal ikke være drektige. De skal heller ikke være vaksinert mot rabies med levende vaksine i løpet av de siste 24 måneder eller med inaktivert vaksine i løpet av de siste 30 dager. Etter frigivelse fra karantene skal dyret holdes isolert i 2 måneder.
Les også egen artikkel om grensekontroll, karantene og isolasjon.

Frivillige tiltak som anbefales av Mattilsynet
Mattilsynet anbefaler at hunder og katter som fraktes over landegrensene blir behandlet mot flått. Det finnes i dag effektive midler som for en lengre periode reduserer faren for at dyr blir angrepet av flått, lus og lignende. Mattilsynet anbefaler også at hunder vaksineres mot valpesyke og leptospirose selv om dette ikke lenger er noe krav. Snakk med din veterinær om disse tingene.

_________________
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil http://chi-lise.norwegianforum.net
Inger Lise
Admin
avatar

Antall Innlegg : 145
Join date : 04.03.2008
Age : 42
Bosted : Larvik

PosteTema: Re: Innførsel av hund og katt til Norge   Ons Mar 05, 2008 5:46 am

Merknader
1)Som gyldig ID-merking regnes mikrochip eller lett leselig tatovering. Etter den 3. juli 2011 er det imidlertid bare mikrochip som vil være gyldig merkemetode. Merkemetoden som benyttes skal gjøre det mulig å finne fram til eierens navn og adresse. Ved merking med mikrochip som ikke oppfyller ISO-standard 11784 eller vedlegg A til ISO-standard 11785, må den som har ansvaret for dyret stille nødvendig avlesningsutstyr til rådighet ved enhver kontroll.
2)Ved grunnvaksinering regnes rabiesvaksinasjonen som gyldig først 21 dager etter at vaksinasjonen er utført. Ved revaksinering regnes vaksinasjonen som gyldig fra revaksinasjonsdato dersom dyret revaksineres før gyldigheten av forrige vaksinasjon har utløpt. Revaksinering regnes som grunnvaksinering dersom det ikke foreligger dokumentasjon fra veterinær som bekrefter gyldighetstiden for forrige vaksinasjon.

_________________
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil http://chi-lise.norwegianforum.net
Sponsored content
PosteTema: Re: Innførsel av hund og katt til Norge   

Til Toppen Go down
 
Innførsel av hund og katt til Norge
Til Toppen 
Side 1 av 1
 Similar topics
-
» Ønsker turtips i Sør-Norge, varighet ca en uke
» Adria Club Nord Norge
» Noen som vet om vintercampingplasser i Midt-Norge?
» Interesse for en Solifer klubb i Norge?
» Dethleffs club Norge

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Chi-Lise - vår chihuahua Hjemmeside :: Om hund generelt :: Generell hunde info-
Gå Til: