Velkommen til vår Chihuahua hjemmeside
 
IndeksPortalHjelpSøkMedlemslisteGrupperBli MedlemLogg Inn

Share
 

 Utenlandsreise med hunden

Go down 
AvInnlegg
Inger Lise
Admin
Inger Lise

Antall Innlegg : 145
Join date : 04.03.2008
Age : 43
Bosted : Larvik

Utenlandsreise med hunden Empty
PosteTema: Utenlandsreise med hunden   Utenlandsreise med hunden EmptyOns Mar 05, 2008 5:47 am

UTENLANDSREISER


Når du har bestemt deg for at hunden/katten din skal være med til utlandet, er det flere ting du må tenke på. Det kan ta opptil 5-6 måneder for å få alle papirene i orden. Reglene under gjelder bare for dyr som følger med sine eiere eller en person som er ansvarlig for dyret på vegne av eieren, og som ikke skal selges til en annen person.

For reiser mellom Norge og Sverige er det ingen andre krav enn at du kan dokumentere lovlig opphold for hunden/katten ved for eksempel en vaksinasjonsattest eller ID-merking.

Fra UK og Irland: Pass som dokumenterer gyldig ID-merking samt at dyret er behandlet mot echinococcose (bendelorm) med et godkjent preparat i løpet av de siste 10 dager før innførsel. Behandlingen mot echinococcose skal gjentas senest 7 dager etter innførsel og dokumenteres i passet av veterinær.

Fra alle EU-land unntatt Sverige, UK og Irland:
Rabiesvaksinasjonsprogram:

1.besøk:
Rabies vaksine. Dyret må være ID-merket, og dette må senest gjøres ved første rabies vaksinasjon. Ved første rabiesvaksine får man et pass hvor dyrets ID-nummer, vaksinasjonsstatus, behandling mot bendelorm og flått, blodprøver og generell helsetilstand kan dokumenteres av veterinær.

2.besøk:
2. gangs rabiesvaksine. 3-4 uker etter den første.

3.besøk:
Tidligst 120 dager etter siste rabiesvaksine. Blodprøve for å sjekke antistoffnivået i blodet.

4.besøk:
For å kunne ta med dyret tilbake til Norge kreves det bendelormbehandling, med Drontal eller Droncit (reseptfritt på apotek). Denne må gis maksimum 10 dager før innførsel til Norge. Behandlingen må gjentas innen en uke etter innreise. Begge behandlingene må attesteres i passet av veterinær. Norske dyr som reiser til utlandet for kortere perioder enn 10 dager, skal behandles i utlandet før innreise til Norge. (Kravet om behandling mot echinococcose (bendelorm) gjelder likevel ikke for hund og katt som de siste 12 månedene kun har oppholdt seg i Finland.).


Videre må det vaksineres mot rabies en gang i året (innen 365 dager) for at rabiesvaksinen og passet skal være gyldig.

Mattilsynet anbefaler at kjæledyr som fraktes over landegrensene blir behandlet mot flått, siden det finnes ulike typer flått som kan overføre sykdommer som er smittsomme for både mennesker og dyr, som borreliose og erlichiose. Det anbefales også at hundene vaksineres mot valpesyke og leptospirose selv om dette ikke lengre er et krav ved utenlandsreise.

Fra Listeførte tredjeland : Veterinærsertifikat undertegnet av offentlig veterinær i avsenderlandet eller, ved tilbakeføring av dyr, pass som inneholder navn på dyrets eier og en beskrivelse av dyret og som dokumenterer gyldig ID-merking. I tillegg til kravene som for innførsel fra EU-land.

For alle andre land kreves karantene med mer.

Ved manglende dokumentasjon kan dyret nektes innreise eller bli satt i karantene i inntil 6 måneder. Kontroller derfor alltid de gjeldene reglene på Mattilsynet sin hjemmeside www.mattilsynet.no

I tillegg må det undersøkes eventuelle krav i det landet man ønsker å reise til.

_________________
Utenlandsreise med hunden 0110
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil http://chi-lise.norwegianforum.net
 
Utenlandsreise med hunden
Til Toppen 
Side 1 av 1

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Chi-Lise - vår chihuahua Hjemmeside :: Om hund generelt :: Generell hunde info-
Gå Til: