Velkommen til vår Chihuahua hjemmeside
 
IndeksPortalHjelpSøkMedlemslisteGrupperBli MedlemLogg Inn

Share
 

 Kosttilskudd til hunden

Go down 
AvInnlegg
Inger Lise
Admin
Inger Lise

Antall Innlegg : 145
Join date : 04.03.2008
Age : 43
Bosted : Larvik

Kosttilskudd til hunden Empty
PosteTema: Kosttilskudd til hunden   Kosttilskudd til hunden EmptyOns Mar 05, 2008 5:53 am

Fiskeolje til hund og katt

Fiskeolje er et anbefalt fôrtilskudd til hund og katt fordi fiskeoljer er rike på omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer er livsnødvendige næringsstoff for mennesker og dyr.
Fiskeolje er et anbefalt fôrtilskudd til hund og katt fordi fiskeoljer er rike på omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer er livsnødvendige næringsstoff for mennesker og dyr. Moderne mennesker og dyr spiser for lite omega-3, fordi vi spiser mindre av grønne grønnsaker og fisk. Ferdigfôr til hund og katt fremstilles hovedsakelig av de samme råvarene som de vi mennesker spiser, korn og kornprodukter og slakteavfall fra produksjonsdyr fôret på korn.

Hva gjør omega-3 fettsyrer?
Omega-3 fettsyrer er viktig for blodgjennomstrømningen og for kroppens immunforsvar. Av omega-3 fettsyrene lager kroppens celler vevshormoner eller signalstoffer med helt spesielle egenskaper. Disse vevshormonene kan bare lages av omega-3 fettsyrer, og omega-3 fettsyrer må derfor tilføres kroppen via kosten, akkurat som vitaminer.

Organer med stor blodgjennomstrømning er, foruten hjerte og de store pulsårer, nyrer og lunger. Viktige organer i kroppens forsvarsmekanismer er huden med hårlag og mage-tarm kanalen. I alle disse organene har vevshormoner laget av omega-3 fettsyrer en veldig viktig funksjon.
Omega-3 fettsyrer er også viktige byggesteiner.

Celler som har et særlig høyt innhold av omega-3 fettsyrer finner vi hjernen, i øyets netthinne, i hanndyrenes kjønnsceller og i blodets forsvarsceller. Omega-3 fettsyrene finnes i høyere konsentrasjoner i fostrenes blod enn i mordyrets.

Hvorfor omega-3 tilskudd?
Omega-3 fettsyrer er livsnødvendige for både dyr og mennesker, men tilførselen av omega-3 fettsyrer er ofte for knapp. Det er videre vanskelig å blande fiskeolje inn i ferdigfôr (tørrfôr) fordi omega-3 fettsyrene har lett for å harskne under lagring. Tørrfôr pakket i store papirsekker bør faktisk inneholde lite omega-3 fettsyrer. Disse fôrbitene er små, med relativt stor overflate og de er omgitt av luft med oksygen hele tiden. Slikt tørrfôr er derfor meget utsatt for harskning. Tørrfôr som inneholder fiskeolje får en betydelig kortere holdbarhet sammenlignet med annet tørrfôr. Derfor inneholder tørrfôr lite omega-3 fettsyrer, og derfor bør fiskeolje brukes som daglig kosttilskudd.

Kvalitetskriterier for fiskeolje
Fiskeolje bør ikke kjøpes i større kvanta enn at det forbrukes i løpet av en 3 måneders tid etter at forseglingen er brutt. Fiskeolje skal selvsagt være lufttett forpakket. Mørke glassflasker, metallflasker eller gelatinekapsler er best

_________________
Kosttilskudd til hunden 0110
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil http://chi-lise.norwegianforum.net
 
Kosttilskudd til hunden
Til Toppen 
Side 1 av 1

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Chi-Lise - vår chihuahua Hjemmeside :: Om hund generelt :: Helse-
Gå Til: